Tilastot

HuKu-tytöt pelaavat kaudella 2015-2016 seuraavissa sarjoissa
C-tytöt (01-02)
E-tytöt (05-06)
F-tytöt (07-08)

Kaikkiin ikäryhmiin mahtuu vielä lisää tyttöjä, joten rohkeasti kokeilemaan!
Treeniajat löydät nimenhuudosta. http://hukuntytot.nimenhuuto.com

Lisätietoja:
Kati Launiainen
040-5628794
junnut@huku.fi

HuKu-tytöt ennen ja nyt

HuKu tyttöjen historia alkoi Hanhivaaran kanssa yhteistyössä järjestetystä sählykerhosta keväällä 2012. Sählykerhoon ilmoittautui monen ikäisiä säbästä innostuneita tyttöjä. Kevään edetessä aloimme pohtia, josko HuKu saisi syksyksi 2012 jalkeille myös tyttöjen sarjajoukkueita. Viimeistään harjoituspelissä paikallisia poikia vastaan kävi selväksi, että kerhossa oli monia salibandyn harrastamisesta ja pelaamisesta kiinnostuneita tyttöjä, joille pelkkä kerhotoiminta ei olisi riittävää. Salossa tilanne tyttöjen salibandyharrastamisen osalta oli sellainen, ettei yksinkertaisesti ollut joukkueita mihin innostuneet tytöt ohjata. Tämän tilanteen johdosta ajattelimme, että miksi HuKu ei voisi olla se seura mikä lähtee kehittämään tyttö- ja naissalibandyä Salossa. Päivääkään ei olla tätä päätöstä kaduttu.

Kun päätös laajentumisesta oli tehty, seuraava mietinnän aihe oli se, että mihin sarjaan tyttöjä ilmoitetaan. Suurin osa tytöistä oli F-ikäisiä, mutta tuolloin ei vielä Länsirannikolla järjestetty F-tyttöjen sarjaa. Lisäksi joukossa oli myös muutama D-ikäinen tyttö, joten pelkästään E-tyttöjen sarjaan ilmoittautuminen ei ollut meistä järkevää. Halusimme siis tarjota kaikille tytöille mahdollisuuden pelaamiseen. Niinpä päädyimme ilmoittamaan tytöt sekä E-, että D-tyttöjen sarjaan. Suurin osa tytöistä pelasi ensimmäisen kauden aikana molempia sarjoja (esim. D-tyttöjen ikäjakauma 8 -14 vuotta ja E-tyttöjen 6-11). Tähän tilanteeseen päädyttiin, koska pelaajia ei ollut riittävästi kahteen joukkueeseen ja muutenkin tytöt treenasivat ja viettivät aikaa yhdessä iästä riippumatta. Vähäisestä pelikokemuksesta ja suurista ikäeroista johtuen HuKu-tyttöjen ensimmäisellä kaudella ei voittoja ollut odotettavissa ja pelilliset tavoitteet ja kehittymisaskeleet olivat mittattavissa muilla mittareilla kuin sarjataulukkoa katsomalla. Esimerkiksi välitavoitteina D-tytöissä kauden aikana oli ensimmäinen sarjamaali, sen jälkeen kolmanteen erään pääseminen ja viimein koko pelin loppuun asti pelaaminen. Kaikki tavoitteet kauden aikana saavutettiin ja tyttöjen kehittyminen tapahtui suurin harppauksin. E-tytöissä saavutettiin kauden aikana jopa tasapeli ja yksi voitto. Tyttöjen kehittymisen ja motivoimisen kannalta elintärkeää oli se, että myös tytöt tiesivät koko ajan missä mennään ja mikä seuraavan pelin tavoite olisi. Mahtavaa olikin nähdä kuinka pienet sammakot aina tekivät treeneissä parhaansa sekä jokaisessa ottelussa taistelivat aina loppuun asti, jotta tavoitteisiin päästäisiin.

Kauteen 2013-14 oli mukava lähteä, sillä E- ja D-tyttöjoukkueiden runko pysyi suunnilleen samana. Mielenkiintoisen lisän toi tullessaan Länsirannikon alueelle perustettu F-tyttöjen sarja, johon myös ilmoitimme joukkueen. Ensimmäistä kertaa myös HuKun oma tyttökasvatti pääsi edustamaan seuraa naisten joukkueessa kun juuri C-tyttöiän saavuttanut Riia Pyykkö otettiin mukaan ykkösjoukkueen rinkiin. Edelleen erityisesti D-tyttöjen joukkueen ikäjakauma oli laaja ja joukkueessa pelasi jopa F-ikäisiä tyttöjä. Tästä huolimatta D-tyttöjen peleissä ei enää tullut montaa keskeytystappiota ja tasapeleihinkin päästiin. Tavoitteena ollut ensimmäinen D-tyttöjen voitto sarjaottelussa jäi kuitenkin nappaamatta. E-tytöissä saavutettiin muutamia voittoja ja tasapelejä. Tuloksellisesti koko seuran ylivoimaisesti paras joukkue kaudella 13-14 oli voitosta voittoon porskuttanut HuKun F-tytöt, joka ei hävinnyt kaudella yhtään ottelua.

Kausi 2013-14 oli koko HuKu-perheen kannalta erittäin merkityksellinen, ei pelkästään hienon menestyksen ansiosta, vaan myös yhteisöllisyyden kannalta. Viimeistään viime kaudella syntyi suuri HuKu-fanikulttuuri, joka ei toiminut pelkästään niin, että tytöt fanittivat naisia vaan se toimi myös vastavuoroisesti. Aina kun HuKu-joukkue pelaa jossain, on mukana suuri joukko sammakoita.

Kaudella 2014-2015 HuKu-Tyttöjen joukkuemäärä nousee taas yhdellä, kun C-tytöt ilmoittautuvat sarjaan. Jokaisella tyttöjoukkueella on omat ja erilaiset tavoitteet sarjoissa, mutta yhteistä kaikille on kuulua HuKuun ja saada sitä kautta eri-ikäisiä ystäviä.

Tulevana kautena HuKu laajenee myös perheen pienimpien poikien puolelle. HuKu perustaa sählykerhon, joka on suunnattu 3-6-vuotiaille tytöille ja pojille.  

HuKu sai Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea lasten sählykerhon perustamiseen ja tyttöjen yksilötaitojen kehittämiseen. Tämän tuen avulla pystymme nostamaan tyttöjen harjoitusmäärää ja  aloittamaan toivotun sählykerhon.

Tulevaisuus näyttää siis valoisalta ja HuKulla on nyt tarjota kaikenikäisille tytöille joukkue, johon voi tulla pelaamaan. Kaikkiin ryhmiin otetaan uusia tyttöjä ja toivottavasti tulevana kautena HuKu-perhe kasvaa taas pikkaisen isommaksi!